עיגולי בטטות עם צזיקי
בריא וגם טעים: בטטה צלויה בתנור בתנור עם ציזיקי קר ולבנה עם שום ושמיר
מצרכים ל12 עיגולים:
2 בטטות קלופות בגודל בינוני
תרסיס שמן זית
פלפל שחור גרוס ומלח
להגשה של הבטטות:
קופסה צזיקי
כ12 עלי אורגנו או בזיליקום קטנים
אופן ההכנה:
יש להכין את עיגולי הבטטה ולחמם תנור ל- 180 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפייה. יש לפרוס את הבטטות לעיגולים כל עיגול בעובי סנטימטר. במידה ורוצים להעניק לעיגולים קוטר אחיד, ניתן להישתמש בחותכן עוגיות בקוטר 5 ס"מ.
יש להניח את הבטטות בתבנית, לשמן בתרסיס שמן ולתבל בפלפל ובמלח בנדיבות. לאפות בתנור שחומם מראש כ-15 דקות, עד שהבטטות ניהיות זהובות ורכות, אך לא רכות מדי. יש לצנן ולהגיש
|