בצלים ממולאים
3 בצלים ענקיים
3\4 כוס אורז
1/4 קילו עוף טחון
1/4 כוס סוכר
,כוסברה,פטרוזליה ,שמיר
2 כפות שמן
רכז רימונים, מספרשזיפים קטנים מיובשים וללר חרצנים ומשמשים
2 כפות אבקת מרק מעול בקצת מים
מיץ מלימון טבעי
אופן ההכנה:
יש לקלף את הבצלים ,לשטוף ולחרוץ חתך בראש הבצל עד לאמצע ( חתך עמוק).
יש למלות סיר גדול עם מים ולהכניס את הבצלים ולהביא לרתיחה . מרגע שהמים רותחים יש לבשל כ- 12 דקות.
לאחר מכן יש לסנן את הבצלים שהתרככו ונפתחו , ולתת להם להתקרר.
לבנתיים שוטפים את האורז מספר פעמים וקוצצים את עשבי תיבול דק.
יש להכניס את ,הבשר הטחון, האורז התבילנים והעשבי התיבול והתבלינים עם השמן לקערה
ומערבבים את הכל היטב.
בתבנית עגולה מכינים מהסוכר קרמל יש להיזהר שהכרמל לא ישרף
יש לקרר ולהתחיל את עבודת המילוי..
יש לפתוח כל בצל לעלה אחר ולמלות תוך כדי הידוק הבצל ומניחים כאשר קו החיבור נימצא פונה כלפי מטה, כך עושים עם כל עלי הבצל . אם אין מקום ,ניתן להניח על השורה הראשונה שורה נוספת . ניתן להניח בין הבצלים קצת שזיפים מגולענים
יש להניח בקערה אבקת מרק עוף ורכז של רימונים טבעי כמובן שזה עניין של טעם יש להוסיף מעט שמן ,לערבב לטעום ולתקן טיבול.ליצוק את התערובת על הבצלים הממולאים .
הנוזלים צריכים לכסות את כל הבצלים .
אחכ יש להניח צלחת על הבצלים ולכסות ברדיד אלומיניום ולבשל על הגז עד שהנוזלים מתאדים כמעט .
לאחר מכן יש לסחוט חצי לימון על הבצלים מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות עד שמשחים .
כשמגישים הופכים על צלחת להשלמת המראה.
|