מרכיבים:
1 כוס וחצי בוטנים קלויים
1 חבילת עלי פילו
200 גרם חמאה מומסת
1 כפית מחוקה קינמון
חצי כוס קוקוס
2 כפות סוכר
לסירופ הסוכר:
1כוס וחצי מים
1 1/2כוס סוכר
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
1. יש לשים את חומרי הסירופ בסיר ומביאים לרתיחה, מבשלים כ 4 דקות על אש גבוהה ואז מורידים מהאש.
2. אחכ מחממים תנור ל-170 מעלות, בטורבו.
3. לאחר מכן יש לחמן עלה פילו על משטח העבודה ולמרוח אותו בשכבה נדיבה של חמאה. יש לכסות בעלה פילו נוסף, ולמרוח גם אותו בחמאה. יש לחזור על הפעולה עם עלה שלישי.
4. יש לחתוך את עלי הפילו במרכז לשניים. יש לערבב את חומרי המלית בקערה גדולה ולהניח פס של מילוי בקצה של אחד מחצאי הבצק. יש להניח שיפוד עץ על המלית ולהתחיל לגלגל את הבצק לרולדה (השיפוד עוזר לגלגול ולהידוק של הגליל). לאחר מכן שולפים את השיפוד ומניחים את הגלילה בתבנית התנור על גבי נייר אפייה. מגלגלים באותו צורה את החצי השני של הפילו, ומניחים בתבנית.
5. לאחר מכן אופים עד שהגלילים מזהיבים (בהרך כעשרים דקות),מוציאים. שופכים את סירופ הסוכר על הגלילים בעזרת כף מצקת, ומשהים לכמה דקות כדי שהסירופ ייספג בפנים.
6. ואז יש לחתוך לאצבעות באורך כ5 ס"מ ומגישים
|