מרק דלעת
רשימת מרכיבים לשתי מנות:
1 1/2 כוסות קוביות דלעת
1 בצל קצוץ
גזר קטן חתוך לקוביות
1/2 ראש סלרי חתוך לקוביות
כף ג'ינגר טרי קצוץ
כף שמן זית
2 כוסות ציר ירקות
מלח
פלפל שחור
רבע כפית קינמון טחון
קורט אגוז מוסקט
מעט כוס חמאת אגוזי לוז
הוראות הכנה:
מבשלים בשמן את הגזל,בצל, הסלרי והג'ינגר, באש בינונית בערך כ 10 דקות.
מוסיפים את הדלעת ומבשלים עוד כ4 דקות.
מוסיפים את הציר והתבלינים. ומביאים לרתיחה, לאחר מכן מקטינים את האש ומבשלים עוד 20כ דקות, עד שהדלעת רכה.
לאחר מכן מורידים מהאש ומערבבים פנימה את חמאת האגוזים.
ואז יש להעביר לבלנדר ומעבדים עד שהמרק חלק,
טועמים ומתקנים טיבול במקרה הצורך
יש להגיש את המרק חם לצד עלי בצל ירוק ועלי פטרוזיליה קצוצים.
|