מתכון למלפפונים כבושים במלח

החומרים: 

1 לפת שעברה רתיחה קלה

2 סלקים מבושלים עד רך

1 בצל פרוס דק

3 שיני שום כתושות דק

2 עלה דפנה 

חצי כוס חומץ

חצי כוס מים

1 כפית חרדל שטוחה

2 כפות שמן זית

מיץ מלימון אחד

מלח, סוכר, פלפל שחור לפי טעם

1 גרגיר פלפל אנגלי-מוסיף טעם


אופן ההכנה:

יש פרוס את הלפת וכן את הסלק לרצועות ולהוסיף לבצל

מכינים תחמיץ מכל החומרים ומביאים  לרתיחה,

ומיד יוצקים על הירקות והבצל לתחמיץ,לאחר מכן מוסיפים את השום הכתוש

יש להשהות את החמוצים כשעתיים לפני ההגשה.