עוגת שוקולד קלה להכנה!
החומרים לעוגה:
240 מ"ל שמן (כוס)
200 גרם סוכר (כוס)
4 ביצים
1 כוס אבקת שוקו (לא קקאו)
1 שמנת חמוצה (200 מ"ל)
140 גרם קמח תופח (כוס)
לציפוי העוגה:
1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה או ריץ
120 גרם שוקולד חלב או שוקולד מריר!
ההכנה:
מערבבים יחד את כל החומרים לפי הסדר שבמתכון שמים בתבנית ואופים ב 180 מעלות כחצי שעה ..
צריך לעקוב ולבדוק שהעוגה בפנים יבשה ע"י קיסם נעוץ.
את הציפוי מכינים כך:
מחממים את השמנת או את הריץ (זה טעים ככה וככה)
ולפני שזה רותח מוסיפים את השוקולד ומחכים 2 דקות שהשוקולד ימס בפנים.
מערבבים לתערובת אחידה ושופכים על העוגה.
טיפ: אפשר לפזר מעל כל מה שבא! אגוזים,קוקוס,סוכריות,מרשמלו ,וכו..
בתאבון!!!!
|