קציצות עוף ברוטב עגבניות
מצרכים:
400 גרם חזה עוף טחון
צרור פטרוזיליה טריה, קצוצה
צרור כוסברה,טריה קצוצה
1 בצל מגורד בפומפיה
1 תפוח אדמה מגורד בפומפיה
תבלין ראס אלחנות
מעט פלפל לבן
שמן
מלח
בצל חתוך לקוביות קטנות
5 עגבניות
1 פלפל חריף בגודל בינוני
2 כפות רסק עגבניות
כרכום
4 כוסות מים חמימים
פפריקה מתוקה
2 כפות שום כתוש
כמון
מרק עוף
אופן הכנת הקציצות:
1. י ש לערבב בקערה את החזה הטחון עם צרור הפטרוזילה והכוסברה. ולהוסיף את הבצל ותפוח האדמה המגורד ולערבב היטב.
2. יש להוסיף כף תבלין ראס אלחנות, מעט פלפל לבן, מלח וכף שמן. מערבבים הכל ושמים בצד.
3. יש ליצור קציצות קטנות מתערובת העוף ולהניח בזהירות בתוך סיר הרוטב.
4. יש לבשבל כ-20 דקות.
5. מבשלים את הפסטה בסיר עם מים רותחים. כשהיא מוכנה, מניחים אותה בצלחת הגשה ועליה קציצות ורוטב בנדיבות.
להכנת הרוטב:
1. יש לקלף את העגבניות ולחתוך אותם לקוביות קטנות
2. מטגנים מעט את קוביות הבצל במחבת , מוסיפים את העגבניות לאחר מכן גם את הפלפל החריף ומערבבים.
3. לאחר מכן יש להוסיף 2 כפות רסק עגבניות, 2 כוסות מים חמימים, פפריקה, כורכום, כמון, שום כתוש וכף מרק עוף וממשיכים לערבב הכל ביחד. יש לבשל עד לקבלת רוטב סמיך. לאחר מכן יש להוסיף עוד 2 כוסות מים.
בתאבון!
|