רוטב לפסטה עם פטריות

חבילת פסטה פטוציני

300 גרם תערובת של פטריות מיובשות

2 פטריות פורטבלו גדולות חתוכות גס
2 פטריות ירדן חתוכות גס
20 גרם חמאה
1 כפית תימין
1 כףשמנת מתוקה 32%
1/2 לימון בשביל המיץ
מלח
פלפל שחור טחון
 
אופן ההכנה:
1. יש להשרות את הפטריות המיובשות למשך כשעה וחצי בקערה עם מים רותחים עד כדי כיסוי.
 
2. מניחים את הפטריות הטריות במחבת עם ה20 גרם חמאה והתימין ומטגנים עד שהם מזהיבים.
 
3. מוסיפים את הפטריות המיובשות עם הנוזל ומביאים לרתיחה.
 
4. מוסיפים את השמנת והלימון, מצמצמים עד שהרוטב מקבל מרקם קרמי בהרך כ4-5 דקות ומתבלים במלח ובפלפל.
 
5. מבשליםאת פסטה  על פי הוראות היצרן ומוסיפים לרוטב,מערבבים ואוכלים בתאבון!