ספינג'
*סופגניות מרוקאיות מטוגנות, בצורת טבעות
את הבצק מכינים בידיים, הבצק מאוד דליל!
כמות: 25 יחידות
חומרים לבצק:
1 קילו קמח
1 שקית שמרית
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
4 כוסות מים פושרים
לטיגון:
1 וחצי ליטר שמן (בסיר רחב ועמוק)
לציפוי:
סוכר או סירופ סוכר
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק ומתפיחים:
בקערה הכי גדולה שיש מערבבים יחד קמח ושמרית.
מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים לתוך הקמח. מוסיפים חצי מכמות המים ומתחילים ללוש את הבצק למשך דקה, באצבעות פתוחות ובתנועות הרמה של הבצק מתחתית הקערה ועד לפני הבצק.
בהדרגה מוסיפים את יתרת המים (כל הכמות!) וממשיכים ללוש עוד דקה, וזהו. אסור ללוש את הבצק הזה יותר מדי. הבצק יהיה מאוד נוזלי וזה בסדר.
מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
מערבבים את הבצק בידיים להוצאת האוויר, מכסים ומתפיחים שוב.
לקראת סיום התפיחה מחממים את השמן.
טובלים את הידיים בקערית עם שמן (או מים) וחופנים פיסת בצק בגודל קלמנטינה. מושכים כלפי מעלה (הכדור ימשוך איתו את כל הבצק) וצובטים ביד השנייה (גם היא משומנת) כדי לנתק את הכדור מהבצק.
יוצרים חור בכדור באצבעות ומותחים את השוליים לצדדים, לקבלת צורת בייגלה, מיד מניחים את טבעת הבצק בשמן הלוהט.
ממשיכים למלא את הסיר בזריזות (טובלים את הידיים בשמן מדי פעם), מטגנים כ-2 דקות מכל צד עד להזהבה.
מוציאים מהשמן לנייר סופג ומיד טובלים בקערה עם סוכר משני הצדדים לציפוי.
מגישים מיד כשזה חם זה הכי טעים!!!
(מצורף וידאו שמצאתי אין מכינים את זה..)
מתכונים נוספים:
מתכון בלינצ'ס מתוק
מתכון כדורי שוקולד מפנקים
מתכון לאוזני המן ממולאים
כדורי שוקולד
כדורי שוקולד מפנקים
אוזני המן
נקניק שוקולד משובח
עוגת גבינה ושוקולד
עוגיות אגוזי מלך מבצק פילו
עוגיות שוקולד צ'יפס
עוגיות גרנולה טעימות ובריאות -ללא מרגרינה
|