עוגת דבש טעימה במיוחד!
הכמות מתאימה ל 2 תבניות אינגליש קייק
החומרים:
1 כוס סוכר
1 כוס דבש
3 ביצים
3/4 כוס שמן
1 כפית קינמון
2 וחצי כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 כוס תה רותח מ-2 שקיות תה (שיהיה כהה)
ההכנה:
מחממים תנור ל-160 מעלות (ולהקפיק על החום הנמוך שהעוגות לא יגלשו!)
במעבד מזון שמים סוכר, דבש, ביצים, שמן וקינמון ומעבדים דקה לתערובת אחידה ואוורירית. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומעבדים 5 שניות לאיחוד. מוזגים את התה הרותח בזהירות תוך כדי עיבוד ומעבדים רק עוד 5 שניות לתערובת אחידה. מוזגים ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות. אופים 45-50 דקות עד שהעוגות תפוחות, שחומות וקפיציות למגע..
טיפ:
לעוגות שחומות עוד יותר, עם ציפוי נהדר – מזלפים 2 כפות דבש על כל עוגה מיד כשהיא יוצאת מהתנור – הדבש מתחמם מחום העוגה והופך לנוזלי, ואז פשוט עם גב של הכף מורחים אותו מעל העוגה לציפוי.
ו..בתאבון!!!
עוגת דבש ללא גלוטן וללא סוכר
עוגת שוקולד
עוגת מייפל משגעת
|