אורז מוקפץ עם ברוקולי וקשיו

 
1 כוס אורז מלא
500 גרם ברוקולי, חתוך קטן
100 גרם אפונה 
חופן אגוזי קשיו
2 שיני שום, כתושות
1 כף שמן קוקוס
2 כפות סילאן טבעי ללא סוכר
4 כפות רוטב סויה אמיתי
5 טיפות שמן שומשום
2 גבעולי בצל ירוק, חתוכים באורך 2 ס"מ
מלח
פלפל שחור
 
אופן ההכנה:
 
1. להבנת האורז:
יש לשטוף את האורז היטב ולייבש אותו על ידי קלייה בסיר יבש. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים וחצי כפית מלח ומבשלים על אש נמוכה 40-45 דקות, עד שכל הנוזלים מתאדים.
 
2. יש לחלוט את הברוקולי במים רותחים מומלחים קלות למשך כ5 דקות, עד שהוא מתרכך מעט. אחר כך יש להעביר לקערה עם קרח כדי לעצור את הבישול.
 
3. יש לחלוט גם את האפונה במים רותחים (אפשר להשתמש באלה של הברוקולי) במשך כדקה בלבד, ומעבירים לקערה עם מי קרח כמו שעשינו עם הברוקולי.
 
4. אחכ יש לחמם תנור ל-180 מעלות ולקלות את הקשיו כ-5 דקות עד שהוא משחים מעט.
 
5. מחממים את שמן הקוקוס במחבת גדולה . מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים את הברוקולי החלוט, האורז והאפונה ומטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות,
 
6. מערבבים את הסילאן, הרוטב סויה, המלח והפלפל בצלוחית קטנה ומוסיפים לאורז.
 
7. יש לטבל במלח ופלפל ולטגן כ-3 דקות נוספות תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש.
 
8. יש להוסיף בשלב זה את הבצל הירוק ואת שמן השומשום ולערבב מעט. ממש לפני ההגשה מוסיפים את הקשיו, ומערבבים שוב.